Professor Dr Che Zalina Zulkifli Menerima Anugerah Antarabangsa
HONORARY PROFESSOR dari Republik Of Uzbekistan

Satu Majlis Khas diadakan bagi memberi Anugerah kepada Professor Dr Che Zalina Zulkifli, daripada Universiti Pendidikan Malaysia, diberi anugerah HONORARY PROFESSOR keputusan Academy Council Uzbekistan yang bermesyuarat pada 10 November 2023 melulukan dan memperakukan -pakar di atas sumbangan yang luar biasa berkongsi dan memberi kepakaran, penasihat & perunding kepada Kementerian Pendidikan Tinggi, Universiti universiti di Uzbekistan National Institute of Fine Art & Design, Moscow Engineering University, Ajou University, Guliston State University, Tashkent Information Technology University & Tashkent International School. Perundingan pakar ini bermula 15 September 2023 dan akan tamat pada 15 December 2023.

  • memberi sumbangan dalam membimbing pengurusan University dan pensyarah dalam strategy meningkatkan kualiti penyelidikan & pendidikan, penulisan jurnal, dan strategy international partnership. Termasuk motivasi kepada sekolah International di Tashkent.
  • Bidang fokus IoT, Kejuruteraan, Teknologi Hijau, Pendidikan Digital, Teknologi Digital dalam Seni Rekabentuk dan multidisiplinary.
    Beliau juga dilantik sebagai
  • Keynote Speaker Innoweek Uzbekistan 19Oct2023 anjuran Ministry of Higher Education Uzbekistan

20 Oct 2023 Panel Forum Inovasi Pendidikan Antarabangsa Tashkent Uzbekistan bersama 3 panel antarabangsa dr Korea & Germany & Turkeye

Majlis anugerah pada 13 November 2023, disampaikan oleh Pengerusi LPU National Institute of Fine, Art & Design, hadir bersama Pengarah Inovasi & Pendidikan KPT, Pengarah Akademi Seni Uzbekistan, Rector, Vice Rector, dan pensyarah. Anugerah ini di luluskan dan diperakukan oleh Academy Council Uzbekistan dalam mesyuarat pada 10 November 2023.