Lawatan kerja kolaborasi ke Asia Digital Engineering (ADE), AirAsia RedQ, RedQuarters, KLIA, Sepang​

Satu lawatan kerja kolaborasi ke Asia Digital Engineering (ADE), AirAsia RedQ, RedQuarters, KLIA, Sepang telah diadakan pada 11 September 2023.

Sesi lawatan ini telah dihadiri oleh Timbalan Dekan (Penyelidikan & Inovasi), Profesor Madya Dr. Suzani Binti Mohamad Samuri. Turut serta adalah wakil-wakil pensyarah dan ketua-ketua penyelidik “Special Interest Group” (SIG) dari Fakulti Komputeran & META-Teknologi (META)

Sesi ini merupakan sesi lawatan kerja susulan bagi membincangkan peluang kolaborasi yang lebih berfokus dalam penganjuran program berkaitan kerjasama penyelidikan dari pelbagai bidang seperti bidang teknologi metaversere, kepintaran butan, IoT, robotik dan big data, khususnya dalam bidang penerbangan.

Pihak fakulti merakamkan ucapan setinggi terima kasih kepada En. Adnan Mansur, Ketua Unit Digital dan Inovasi dan En. Abdul Fatah Hashim, Ketua Unit Strategis Digital & Pembangunan Berterusan dan staf yang terlibat semasa sesi lawatan diadakan.

Berita disediakan oleh En. Ahmad Nurzid Bin Rosli, Pensyarah Kanan FKMT.